Shanghai Kiss (2007)

504

Shanghai Kiss este un film încadrat în mai multe categorii: dramă, comedie, romantic, dragoste etc. În realitate nu prea e un film de comedie chiar dacă există câteva replici sau situații comice. E mai degrabă un film romantic tipic americanilor care se potrivește perfect pentru micul ecran.

În film întâlnim o ciocnire a culturilor, nu în sensul violent ci în cel al cunoașterii reciproce. Are și o notă dramatică dar mai pe final. Scenariul, distribuția, imaginea și locațiile sunt peste nivelul mediu.

În prima jumătate de oră acțiunea are loc în Statele Unite ale Americii apoi se mută în mare parte în China, mai exact în Shanghai, acolo unde personajul principal se întoarce la origini și se trezește în mijlocul unui proces de redescoperire a sa.

Începe așadar o etapă a alegerilor. Personajul principal trebuie să aleagă între viața în Statele Unite ale Americii și între o viitoare viață în China, între o iubire imposibilă cu o puștoaică de 16 ani și între una cu o asiatică de vârsta lui, iar acestea nu sunt singurele alegeri pe care trebuie să le facă.

Sinopsis Shanghai Kiss. Liam este un american de origine chineză, care nu a văzut niciodată China și nici nu cunoaște limba acestei țări. Viața în Statele Unite ale Americii este dură pentru el și își câștigă cu greu existența. Singurele lui momente în care se simte confortabil este atunci când stă alături de o tânără de 16 ani, care îl vede ca pe un iubit, iar el nu are curajul să îi spună că între ei nu poate fi nimic.

Într-o zi primește un telefon în care află că a moștenit un apartament în Shanghai de la bunica lui pe care nu a cunoscut-o niciodată. Ia primul avion  spre China pentru a își vinde locuința și pentru a se întoarce la viața lui din SUA.

Ajuns în Shanghai lucrurile se schimbă. Deși nu știa nimic despre cultura chineză simte cumva că aici și-ar dori să trăiască și o întâlnește pe Micki Yang, o asiatică față de care se simte atras.

An: 2007 IMDb: 6.8 Regie: Kern Konwiser Cu: Hayden Panettiere Gen: romantic, dramă Durată: 100 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *