Sia

Sia, videoclip inedit al primei piese de pe viitorul album, scrisă iniţial pentru Adele

504

Artista australiană a lansat ieri un videoclip inedit al piesei Alive. Sia ne-a obişnuit până acum să nu apără în videoclipurile ei şi să folosească vedete sau persoane ale căror trăsături transmit emoţii. De data aceasta nu s-a mai folosit de „feţe” ci de nişte adolescenţi fără chip, imbrăcaţi în haine în două culori, sugerând probabil că viaţa e mereu compusă din două nuanţe.

Dacă facem un minim efort putem spune că a vrut să atragă atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi are posibilitatea de a îşi alege drumul. Nu aş vrea să merg mai departe cu supoziţiile pentru că am realiza cu toţii că vom cădea în celebra capcană „ce a vrut să spună autorul !?”.

Adolescenţii din videoclip se folosesc de graffiti pentru a scrie versurile piesei pe ziduri. Putem spune aşadar că avem în faţă un „lyric video”. Cuvintele apar pe ecran exact în momentul în care artista le cântă.

Piesa va fi inclusă pe noul album This Is Acting, care nu are încă o dată de lansare, şi au existat zvonuri, cu mult timp în urmă, conform cărora ar fi fost scrisă pentru Adele însă aceasta a refuzat-o. Urma să apară pe albumul 25. Sia a spus că va fi prima piesă de pe noul album şi o va cânta din perspectiva celeilalte cântăreţe pentru că nu a fost compusă expres pentru ea.

Sincer vorbind, instrumental, piesa nu este strălucită, însă vocea australiencei îi dă forţă şi expresivitate. Versurile sunt ok. Probabil că dacă ar fi fost cântată de Adele, ar fi sunat cu totul altfel, nu neapărat mai bine sau mai rău.

Oricum refuzul primit nu îi încurcă prea mult planurile pentru că la începutul anului anunţa că albumul e aproape gata şi se va numi This Is Acting pentru că pe fiecare piesă va juca rolul altui personaj.

Punând lucrurile cap la cap, putem bănui că toate piesele de pe noul album sunt refuzate de alţi artişti. Acest lucru nu e ceva rău. Nu ştim de ce au fost refuzate. Ar fi deplasat să spunem pentru că au fost slabe. Poate pentru că nu li se potrivea celor pentru care au fost scrise sau pentru că nu se integrau în albumele acestora. Pot face lejer o lista cu capodopere refuzate. Haideţi să ne gândim doar la cover-urile celebre după piese aproape anonime.

Am lansat această ipoteză pentru că Sia compune foarte mult pentru artişti la fel de celebrii precum Beyonce, Shakira, Pitbul, Rihanna, Katy Perry, Eminem etc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *