Sicario

Sicario

644

Sicario este unul dintre cele mai bune filme din 2015 care au ca temă crima organizată. E puţin diferit de multe alte filme de acest gen pentru faptul că nu avem un personaj negativ clasic. Am putea spune însă că există un personaj negativ colectiv, pe care nu îl vedem însă îl simţim. Majoritatea personajelor importante sunt plasate în zona gri, urmărind înfăptuirea legii prin încălcarea ei.

Probabil că impactul emoţional e mult mai mare în Statele Unite ale Americii decât la noi pentru că vorbeşte de o problemă cu care, din fericire, noi nu ne confruntăm. Nu e un film care să se remarce cu ceva în mod deosebit însă vederea lui e un mijloc plăcut de a îţi petrece timpul liber.

Prima parte e mult mai dinamică şi pare a ne anunţa că vom vedea un blockbuster. FBI-ul intră în forţă într-o locuinţă, ucide, face o descoperire macabră şi apoi doi membri ai biroului federal sunt ucişi. Urmează apoi o ședinţă foarte importantă, cu oameni importanţi şi cu identităţi acoperite.

Am putea crede că urmează o desfăşurarea de forţe însă până la finalul filmului nu vom face decât să încercăm să aflăm planul a doi oameni, dintre care unul este asasinul.

Sicario are o tensiune moderată ce se păstrează pe întreaga durată a filmului. Regia e foarte bună, imaginea la fel, iar coloana sonoră are un rol important însă e lipsită aproape în totalitate de muzică. Cadrele sunt ok, actorii joacă impecabil.

La capitolul puncte slabe nu prea e nimic de punctat însă asta nu înseamnă că e un film perfect ci doar că scenariul nu permite mai mult.

Starurile acestui film sunt Emily Blunt şi Benicio Del Toro. Regia îi aparţine lui Denis Villeneuve care a mai regizat filmul Prisoners din 2013, în care joacă Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal şi Viola Davis.

Până acum, Sicario a reuşit să adune o nominalizare la Oscar şi una la Cannes.

Sinopsis Sicario. Kate este un proaspăt ofiţer FBI şi conduce un departament ce se ocupa de răpiri, având o rată maximă de cazuri rezolvate. În ultima misiune îi mor doi ofiţeri şi îşi propune să îl găsească pe cel vinovat de pierderea celor două vieţi.

Este recrutată mai apoi într-o echipă interdepartamentală care are scopul oficial de a destructura o reţea internaţională de traficanţi de droguri. Kate are însă mereu senzaţia că nu este băgată în seamă şi că i se ascunde ceva astfel că încearcă să afle ce.  

An: 2015 IMDb: 7.8 Regie: Denis Villeneuve Cu: Emily Blunt şi Benicio Del Toro Gen: acţiune, dramă, crimă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *