Lagertha vikings

Sinopsis! Ce se întâmplă în primul sezon din Vikings!

703

Primul sezon al serialului Vikings a debutat pe micile ecrane pe 3 martie 2013 şi are doar nouă episoade, care au fost difuzate săptămânal, până pe 28 aprilie 2013. Succesul înregistrat a făcut să apară alte sezoane iar unul din ele va fi difuzat de History în România începând cu 10 ianuarie.

Sezonul 4 din Vikings va apărea pe 18 februarie şi va avea 20 de episoade. Nu pot încă să spun dacă va fi difuzat şi în România foarte curând.

Mai jos aveţi sinopsis-urile episoadelor din primul sezon şi denumirea lor, în română.

1.Ritualuri de trecere. Ragnar îl iniţiază pe fiul său de numai 12 ani într-un ritual care îl trece de la stadiul de copil la cel de bărbat. De asemenea, acesta îşi dezvăluie planul secret pentru campania de vară, acela de a îşi construi propria navă pentru a ataca, pentru prima dată, Ţinuturile de Vest, care se presupun a fi mult mai bogate decât cele din est, atacate în ultimii ani.

Acesta îl angajează pe Floki pentru a îi construi vasul şi împreună cu fratele său pune la cale planul care presupune recrutarea unui echipaj.

2.Mânia nordicilor. Ragnar îşi face un echipaj şi pleacă spre Vest. Atunci când toţi credeau că navighează într-un ocean fără ţărm ajung într-un final într-un loc cu mai mulţi preoţi ce scriau manuscrise bisericeşti. Vikingii fac prima captură şi ucid primii oameni de pe un teritoriu nou pentru ei.

În acest episod se conturează caracterul celor doi fraţi Lothbrock. Ragnar este un tip raţional şi un strateg desăvârşit, iar Rollo acţionează instinctiv şi e uşor răzbunător.

3.Deposedat. Vikingii se întorc acasă însă bogăţiile le sunt confiscate de lordul Haraldson. Acesta îi iartă pentru nesupunere. Ragnar se alege însă cu un sclav dintre preoţii găsiţi în prima călătorie. Acesta va juca un rol important în acest episod pentru că îi câştigă încrederea stăpânului său care îl lasă să aibă grijă de casă cât timp pleacă într-o nouă călătorie alături de echipaj şi de soţia sa Lagertha.

Aşadar, Ragnar se întoarce pe pământurile pe care nu credeau că o să ajungă niciodată însă cu acordul lordului Haraldson, căruia îi promite toate bogăţiile cu care se va întoarce.

4.Procesul. Ragnar şi vikingii dau un nou atac în noile tărâmuri descoperite însă de data aceasta li se opune rezistenţă. Lordul Haraldson îşi pune în acţiune pentru prima dată planurile de eliminare a lui Ragnar, acuzându-l de uciderea fratelui său vitreg Knuth. Pentru prima dată cei doi oponenţi îşi ascut săbiile şi se pregătesc de un duel pentru supremaţie.

5.Raid. Lordul Haraldson îl atacă pe Ragnar, îl răneşte şi îl forţează să se ascundă împreună cu familia sa la unul dintre prietenii acestuia, Floki. În ciuda acestei lovituri, echipajul lui Ragnar începe să se strângă în jurul său şi în cele din urmă pasul făcut împotriva sa pare a fi unul care să îl întărească.

În paralel cu încercarea de a îl elimina pe Ragnar, lordul Haraldson o căsătoreşte pe fiica sa cu un om influent, asigurându-i astfel stabilitate financiară şi siguranţă. Beneficiile nu par a fi doar ale fiicei ci a şi ale lui, putând astfel ca în viitor să încheie alianţe mult mai puternice şi mai solide.

6.Îngroparea morţilor. Ragnar îl provoacă pe lordul Haraldson la luptă directă, deşi încă nu e vindecat complet. Recurge la acest lucru după ce află că fratele său Rollo este torturat. În cele din urma Haraldson acceptă lupta însă e învins iar Ragnar îi preia funcţia. Cam întregul episod se învârte în jurul acestei răsturnări de situaţie.

7.Răscumpărarea regelui. Vikingii se întorc în Anglia, pe coasta de est unde Rollo se creştinează. Îl capturează pe fratele regelui şi li se promite 900 de kilograme de aur însă sunt minţiţi. Luptele pe acest tărâm încep să devină din ce în ce mai dure însă câştigători par a fi doar unii.

Cât timp Ragnar e plecat în campania contra regelui Aelle, soţia sa rezolvă problemele comunităţii şi o acceptă pe soţia fostului lord, să o servească.

8.Sacrificiul. Acest episod îi este dedicat unui ritual în care se fac jertfe umane zeilor. În timpul festivităţii. Ragnar se întâlneşte cu regele Horick şi pun la cale o alianţă pentru a cucerii alte teritorii din Vest, care se presupun a fi mult mai bogate decât precedentul.

9.Totul se schimbă. Ragar, Floki şi Rollo negociază în numele regelui Horick un teritoriu din Gotaland, Suedia de astăzi. Între timp, cei rămaşi acasă se confruntă cu o boală cruntă care ucide numeroase persoane printre care se află şi câteva personaje importante pentru desfasurarea episoadelor urmatoare.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *