Vikings

Sinopsis! Ce se întâmplă în sezonul 2 din Vikings

2028

Sezonul doi din Vikings a debutat la sfârşitul lunii februarie, în 2014. Dintre primele trei sezoane acesta este cel mai bine realizat pentru că există o armonie între toate planurile, iar intriga e mai bine construită. Mai jos aveţi sinopsis-urile tuturor celor zece episoade din sezon.

1.Războiul fraţilor. Sezonul doi începe mult mai dramatic decât precedentul. Ragnar se confruntă cu numeroase situaţii neplăcute. Îşi pierde fata apoi trebuie să se lupte cu fratele său Rollo, care îl trădează. În cele din urmă bătălia în care aceştia se confruntă se încheie cu pace însă fratele său este judecat pentru trădare.

O altă situaţie neplăcută apare atunci când este părăsit de Lagertha si Bjorn, soţia şi copilul său. Motivul e sosirea prinţesei Aslaug, însărcinată cu el. Cei doi nu mai suportă ruşinea şi pleacă.

2.Invazia. Totul se petrece peste patru ani, când lucrurile se reaşează. Totul pare a se fi desfăşurat în aceşti ani în pace. Nu au mai fost raiduri, iar Floki s-a concentrat pe construirea unei flote. Rollo şi-a petrecut vremea în umilinţă iar prinţesa Aslaug îi face lui Ragnar nenumăraţi copii.

Vikingii pleacă în cele din urmă spre vechiul tărâm atacat în sezonul trecut însă sunt prinşi de o furtună puternică şi deviaţi de la traseu. Ajung, în cele din urmă cu doar patru nave însă pe un alt tărâm, condus de un rege a cărui reputaţie o egalează pe cea a lui Ragnar. E vorba de regele Ecbert.

3.Trădarea. Vikingii dau primul atac pe noul tărâm şi obţin o pradă bună. Pentru prima dată, Ragnar observă că pământurile sunt roditoare şi îi vine ideea de a încerca să rămână pentru a nu mai fi nevoit să prăduiască pe viitor.

Lagertha îşi face pentru prima dată apariţia după ce şi-a părăsit casa, alături de fiul său, care acum e adult şi e înlocuit de alt actor.

În timp ce se află în Anglia, vikingii sunt atacaţi de contele Borg, care se simte umilit de Ragnar, care nu l-a luat cu el în expediţie. Rollo se vede nevoit să îşi apere teritoriul doar cu cei rămaşi, care în mare măsură sunt bătrâni sau femei.

4.Ochi pentru ochi. Rollo se refugiază împreună cu cei care au reuşit să fugă într-o cabană părăsită. Contele Borg pune o recompensă foarte mare pe capul acestuia şi pe cel al lui Ragnar care se reîntoarce dar care nu are cu cine să  lupte, până ce primeşte o surpriză la care nu se aştepta – Bjorn şi Lagertha se întorc pentru a îl ajuta împreună cu o armată.

5.Răspunsul în sânge. Ragnar îşi recuperează pământurile însă îşi dă seama că e pus într-o nouă dilemă. Are de ales între două soţii. În cele din urmă una dintre ele îl părăseşte.

6.Neiertarea. În acest episod au loc multe răsturnări de situaţie. Lagertha se întoarce la soţul său dar este umilită şi caută răzbunare. Ragnar reface alianţa cu contele Borg însă mai apoi ia o decizie ciudată. Fiul său, Bjorn se îndrăgosteşte de o sclavă însă nu îi poate anticipa intenţiile.

7.Vulturul însângerat. Este un episod al alianţelor şi al căsătoriilor. Cei doi regi englezi se aliază pentru a le face faţă vikingilor dar şi pentru a ataca un regat vecin.

De partea cealaltă, Ragnar renunţă la o alianţă şi îşi ucide aliatul. De asemenea, reuşeşte să facă o alianţă surpriză, câştigând patru nave şi patru sute de luptători. Rollo află că Siggy îl înşeală cu regele Horick.

8.Fără oase. Lui Ragnar i se mai naşte un fiu dar profeţia nefastă i se adevereşte. Cei trei aliaţi vikingi se întorc pe al doilea tărâm englezesc iar regele intenţionează să facă o înţelegere cu Ragnar însă vikingii încep să nu fie de acord cu acţiunile acestuia. Floki începe să nutrească sentimente de ură din ce în ce mai puternice şi i se alătură regelui Horick.

9.Alegerea. Neînţelegerile în tabăra vikingilor se înmulţesc iar lui Bjorn îi este pus gând rău. Ragnar se încăpăţânează să ajungă la o înţelegere cu regele englez în ciuda declaraţiei de război înaintată de oamenii regelui Horick şi în cele din urmă reuşeşte. Rollo se întoarce acasă rănit grav.

10.Rugăciunea Domnului. Ultimul episod din acest sezon e legat de trădări şi de lupta pentru supremaţie în tabăra vikingilor. Regele Horick îşi propune să îl ucidă pe Ragnar şi familia sa şi alege doi aliaţi din tabăra adversă însă are o surpriză la care nu se aştepta.


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *