Game of Thrones

SINOPSIS! Ce se întâmplă în sezonul 5 din Game of Thrones

3045

Primul episod din sezonul 5 al serialului Game of Thrones a apărut pe 12 aprilie 2015. Sezonul a avut în total zece episoade iar descrierea lor o găsiţi în rândurile de mai jos. Cel de-al şaselea sezon din Game of Thrones va avea premiera pe 24 aprilie 2016.

1.Războaiele se apropie. Tyrion Lannister reuşeşte să scape de sora sa şi acum se află în siguranţă alături de Varys. Lui Mance i se propune cruţarea vieţii în schimbul supunerii faţă de Stannis Baratheon. Daenerys se află în continuare în Meereen si se confrunta cu decizii greu de luat.

2.Casa în Negru şi Alb. Arya Stark ajunge în Braavos dar întâmpină probleme când bate la Casa în Negru şi Alb. Lord Baelish şi Sansa călătoresc împreuna şi se întâlnesc cu Brienne of Tarth care îi propune Sansei să respecte dorinţa mamei sale şi să o însoţească.

Cersei primeşte o amenintare ce are legătură cu fiica sa şi îl trimite pe Jaimie Lannister să o aducă acasă. Jon Snow este ales căpetenia Rondului de Noapte dar înainte de asta Stannis îi face o ofertă pe care şi-a dorit-o toată viaţa.

3.Vrabia cea mare. Sansa se întoarce în casa în care a crescut dar care nu îi mai aparţine. E urmează să se căsătorească cu cel care o stăpâneşte acum. Jon Snow se confrunta cu prima rebeliune de când e căpetenie şi ia prima decizie dură. Tyrion şi Varys ajung în Meereen pentru a se întâlni cu Daenerys.

4.Fii Harpiei. Pentru a o indeparta pe Margaery Tyrell de fiul sau dar şi pentru a scapa de fratele acesteia, Cersei face o mutare interesanta care pare a da roade.

Jon Snow încearcă să îşi întărească Rondul de Noapte cu soldaţi dar misiunea este dificilă astfel încât se gândeşte să le propună oamenilor de dincolo de Zid să lupte alături de el. Lord Baelish o lasă singură pe Sansa şi se întoarce în Debarcaderul Regelui.

Daenerys se confruntă în continuare cu revolte iar Fii Harpiei îi dau o lovitură foarte importantă ucigandu-i o parte buna din slujitorii ei.

5.Ucide băiatul. Daenerys caută răzbunare pentru că şi-a pierdut o parte din armată însă mai apoi caută o cale de mijloc. Tyrion Lannister şi Jorah Mormont se aventurează cu barca pe un culoar de care fug toţii, necrezând în zvonurile legate de locuri, dar în cele din urmă zvonurile sunt adevărate şi se trezesc a fi în pericol. În cele din urmă ajung să fie vânduţi ca sclavi.

6.Neînclinat, neaplecat, neîmblânzit. Sansa se căsătoreşte cu Ramsay Bolton. Arya este pusă la încercare iar Loras Tyrell este judecat de vrăbii.

7.Cadoul. Jon Snow pleacă dincolo de Zid pentru a îi convinge pe sălbatici să lupte alături de el. Sansa încearcă să transmită un mesaj că se află în pericol dar este prinsă. Stannis pleacă să cucerească Winterfall dar este surprins de iarnă. Cersei cade în capcana pe care le-a întins-o fraţilor Tyrell, fiind întemniţată, la rândul ei.

8.Casa grea. Tyrion Lannister este adus în faţa lui Daenerys şi aceasta trebuie să decidă dacă îl ucide sau îl ţine aproape de ea. Jon Snow ajunge dincolo de Zid şi le propune sălbaticilor să apere Zidul. O parte dintre ei acceptă, o alta refuză dar înainte de a se limpezi lucrurile, sunt atacaţi de Umblători.

Sansa reuşeşte să afle că nu e singura supravieţuitoare din familia sa. Cersei Lannister încă e întemniţată şi refuză să accepte că acuzaţiile aduse sunt fondate.

9.Dansul dragonilor. Lupta pentru Winterfall se accentuează. Stannis este atacat de 20 de oameni în timpul nopţii şi rămâne fără provizii. Înaintează deşi este sfătuit să se întoarcă. Pentru a câştiga zeii de partea lui îşi sacrifică fiica.

Jon Snow reuşeşte să ajungă cu sălbaticii la Zid. Ultima parte a episodului ii este dedicată lui Daenerys care intră într-o capcană şi e la un pas de a fi linşată. Reuşeşte să scape după ce îi sare în ajutor un dragon. Avem primul moment în care aceasta zboară pe animal.

10.Mama milei. Armatele lui Stannis şi ale lui Boltin se înfruntă în cele din urmă. Sansa găseşte prilejul potrivit pentru a cere ajutor şi pentru a evada. Arya Stark îşi încalcă jurământul depus şi ucide un om din ură. Acest lucru o va costa vederea. Cersei Lannister recunoaşte în cele din urmă acuzaţiile aduse, este tunsă scurt şi plimbată goală prin piaţă.

Jon Snow cade într-o capcană şi este înjunghiat de proprii oameni. Daenerys este dusă de dragon pe o stâncă şi de acolo este capturată de o armată.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *