vikings lagertha

Sinopsis! Ce se întâmplă în sezonul trei din Vikings!

1915

Sezonul 3 din Vikings a avut premiera pe micile ecrane în data de 19 februarie 2015 şi s-a terminat pe 23 aprilie, odată cu episodul zece.  În acest sezon visul lui Ragnar de a cuceri Parisul a crescut treptat şi apoi a fost îndeplinit însă cu costuri enorme.  Mai jos puteţi afla ce s-a întâmplat în fiecare episod luat în parte.

1.Mercenarii. Ragnar şi Lagertha se întorc în Wessex dar sunt rugaţi de regele Ecbert să o ajute pe prinţesa Merciei să câştige tronul regatului propriu, ocupat de unchiul său. Dintre toţi vikingii, doar Lagertha refuză să plece la luptă şi decide să se apuce să cultive pământul promis. Ragnar este întâmpinat de  două armate aflate pe doua maluri ale unui râu astfel încât îşi permite să aleagă una dintre ele pentru a o confrunta.

2.Călătorul. Femeile vikinge rămase acasă încep să viseze toate aceleaşi vise ca pe o profeţie pe care nu o înţeleg. Preotul Athelstan descoperă că o persoană importantă îl iubeşte în taină însă e imposibil să facă cunoscut tuturor acest fapt. Lagertha este curtată şi ea din ce în ce mai intens de către regele Ecbert.

După ce au învins prima armată, Ragnar şi vikingii săi încearcă să o găsească pe cea de-a doua pentru a avea o victorie completă şi pentru ca prinţesa Merciei să nu îşi mai simtă ameninţat tronul.

3.Soarta războinicului. Ragnar câştigă bătălia şi cu cea de-a doua armată însă costurile sunt mari. Unul dintre prietenii săi moare iar prietena lui Bjorn este rănită grav. Lagertha face primul ritual religios nordic pe pământ englezesc în care sacrifică animale în numele zeului Frey, zeul scandinav al recoltelor.

4.Sperietura. Are loc încă o trădare pe tărâmul englezesc iar una dintre gazdele regelui Ecbert este otrăvită în curtea regală. Bărbatul misterios venit în Kattegat pleacă însă urmele venirii sale par a rămâne veşnic. Vikingi se pregătesc să revină pe pământ scandinav însă contele Leif îi pregăteşte o surpriză neplăcută Lagerthei prin alierea sa cu vechii duşmani ai lui Ragnar.

5.Uzurpatorul. Ferma nordicilor din Wessex este distrusă iar toţi cei care au muncit în ea sunt ucişi. Lagertha află de complotul făcut împotriva sa şi îi cere ajutorul lui Ragnar pentru a îşi recupera titlul de conte însă acesta are alte planuri, de a cuceri Parisul. Rollo primeşte o veste foarte bună de la prezicător însă nu o înţelege.

6.Renăscut. În timp ce îşi face planuri pentru a ataca Parisul, lui Ragnar i se naşte prima nepoată iar mai apoi află că i s-a distrus colonia din Wessex de către fiul regelui. Lui Athelstan i se naşte şi lui primul copil însă este mai apoi ucis de Floki.

7.Paris. Vikingii ajung la porţile Parisului iar Ragnar îi dă comanda lui Floki. Regele Ecbert din Wessex îşi anunţă dorinţa de a rupe alianţa cu regele Aelle şi de a cuceri Northombria. De partea cealaltă, regina Merciei sub pretextul că ar avea sprijinul lui Ragnar, cu care a rămas însărcinată în timpul raidului în care şi-a recâştigat tronul de la unchiul său. Regele Ecbert dă primele semne că ar fi capabil să rişte viaţa fiului său şi îl trimite să discute cu regina Merciei după ce aceasta le-a ucis toţi nobilii care au încercat să vorbească cu ea.

8.Către porţi. Vikingii atacă Parisul însă pierd foarte mulţi oameni în luptă şi se retrag fără a abandona războiul. Sunt încă suficient de puternici pentru a aştepta la porţile cetăţii fără a fi atacaţi. Bjorn este grav rănit. În afară de lupte, nu prea se întâmplă prea multe lucruri în acest episod.

9.Punct de rupere. Chiar dacă toate încercările vikingilor de a cuceri cetatea Parisului eşuează, cei din interiorul cetăţii sunt dispuşi să negocieze pacea după ce o epidemie îşi face prezenţa. În timpul discuţiilor legate de pace, Ragnar cere să fie botezat pentru ca atunci când va muri să se poată întâlni cu Athelstan.

10.Moartea. Ragnar cucereşte în final Parisul însă folosindu-se de un truc prin care află şi ceea ce gândesc ceilalţi despre el. Regele Frankiei, pentru a scăpa cetatea de o eventuală invazie a vikingilor îi ofera mâna fetei sale lui Rollo.

Sezonul 4 va începe pe 18 februarie!


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *