Sleepless – Noapte albă (2017)

870

Sleepless este un film de acțiune și crimă lansat în martie 2017, care încă mai rulează în cinematografele noastre. În ciuda faptului că nu a primit un rating prea bun de la public și nici de la criticii de film, eu cred că este un film bun, peste media celorlalte filme.

Jamie Fox este cap de afiș însă toți actorii joacă foarte bine. Scenariul este între modest și bun, iar scenele de acțiune sunt reușite. Nu am simțit că mi-am pierdut timpul cu acest film, dar nici nu mi-a rămas în minte în mod deosebit cu ceva ieșit din comun.

Regia îi aparține lui Baran bo Odar, un regizor tânăr, născut în Elveția, care cu siguranță în viitor o să ne demonstreze că poate mai mult. Nu cred că filmul este un eșec ci cred mai degrabă că și-a atins scopul, acela de a atinge un public țintă. Nu știu dacă a reușit dar nu are greșeli care să mă facă să cred contrariul.

Bineînțeles nu e deloc un film perfect. Singura ”greșeală” care m-a deranjat într-o oarecare măsură a fost aceea în care Jamie Foxx a primit o lovitură de cuțit în abdomen la începutul filmului și ulterior, nevăzut de un medic, a continuat să primească lovituri brutale în zona respectivă fără să piardă prea mult sânge și să rămână conștient. În realitate acest lucru e imposibil. Cu toate acestea, o astfel de greșeală o vedem frecvent și la filmele cu pretenții mai mari, astfel încât din acest punct de vedere este scuzabilă sau poate fi trecută mai ușor cu vederea.

Revenind la actori, nu pot să trec cu vederea prestația lui Scot McNairy, care joacă rolul lui Novak, unul dintre liderii crimei organizate. Joacă foarte bine rolul personajului nervos, ușor incontrolabil și pe alocuri indescifrabil.

Sleepless este și un film cu polițiști corupți și trafic de droguri. La un moment dat se creează o confuzie și nu mai știm cine e corupt și cine nu.

Voi mai puncta un ultim aspect legat de Sleepless înainte de a scrie despre sinopsis. În echipa de producție a acestui film se află și Mihai Mălaimare Jr, care se ocupă de imagine.

Sinopsis Sleepless. Vincent și colegul său sunt doi polițiști de culoare care fură drogurile unui clan mafiot în timpul unui schimb. Evident, aceștia opresc drogurile pentru ei și nu ”în numele legii”. Lucrurile se complică pentru el când mafioții îi răpesc copilul pentru a îl folosi ca schimb pentru recuperarea drogurile. În același timp o echipă de la Afaceri Interne se ocupă de caz pentru a depista polițiștii corupți și îi complică sarcina lui Vincent de a își recupera copilul.

An: 2017 IMDb: 5,5 Regie: Baran bo Odar Cu: Jamie Foxx, Michhelle Monogan, Gabrielle Union, Scoot McNairy Gen: acțiune, crimă Durată: 95 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *