Smokie va cânta în Zalău

583

Smokie este una dintre puţinele trupe legendare, de renume internaţional, pe care românii le pot asculta live şi gratuit la ei acasă. De data aceasta, englezii vor cânta la cea de-a XVIII-a ediţie a Zilelor Municipiului Zalău ce se va desfăşura în perioada 31 iulie-2 august 2015.

Trupa va cânta duminică, de la ora 21:30, iar concertul va fi urmat de un foc de artificii. Înainte de asta, vor mai urca pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Ruby, de la ora 19:15, şi Proconsul, de la ora 20:00. Informaţiile sunt preluate dintr-un comunicat de presă emis de primărie.

Sâmbătă, vor mai cânta Ducu Bertzi şi Magda Puşkaş, începând cu ora 21:30.

Smokie va veni în România direct din Norvegia unde pe 31 iulie va cânta în cadrul unui festival, apoi va pleca direct în Estonia pentru că va susţine şi acolo trei concerte în oraşe diferite, pe 7, 8 şi 9 august.

Trupa este alcătuită astăzi din Mike Craft, voce principală şi chitară, Mick McConnell, ghitară şi voce, Terry Uttley, bas şi voce, Martin Bullard, clape, şi Steve Pinnell, tobe. Chris Norman este unul dintre fondatorii trupei, însă acesta a părăsit trupa chiar în momentul în care aceasta începuse să cunoască gloria, în 1984.

Locul lui a fost luat de Alan Barton până în 1995, când a decedat şi sarcina a fost preluată de Mick McConnell. Prin trupă au mai trecut Alan Silson, Ron Kelly, Arthur Higgins şi Pete Spencer.

Genul abordat de trupă este pop-rock, soft-rock şi glam-rock. Printre ele mai cunoscute piese se numără Living Next Door to Alice, Oh Carol, If You Think You Know How To Love Me, Mexican Girl, I’ll Meet You at Midnight sau What Can I Do.

Albumul de debut al trupei se numeşte Pass It Around şi a apărut în 1975.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *