SOUTHPAW

Southpaw (2015)

783

Puţin ştiu că Eminem semnase deja pentru rolul principal şi a filmat câteva scene dar a renunţat pentru că şi-a dorit să se concentreze pe muzică apoi acesta a fost înlocuit de Jake Gyllenhaal. Ar fi fost interesant să îl vedem manageriat de 50 Cent. Un alt lucru inedit e că acest film se dorea a fi continuarea celui din 2012, 8 Mile. Pentru rol s-au mai luptat Ryan Gosling, Bradley Cooper şi Jeremy Renner.

Southpaw este un argou ce înseamnă „stângaci”, persoană ce se bazează în principal pe mâna stângă, făcând în principal referire la jucatorii de baseball sau la pugilişti. Să ne îndreptăm însă atenţia spre film şi să încercăm să creionăm câteva idei.

Muzica e de nota zece. La capitolul ăsta, Southpaw începe şi se termină în forţă. De altfel tot ce înseamnă sunet e la superlativ: de la murmurul sălii de antrenament până la vacarmul din timpul meciurilor. Melodia de la final, Wise Man de Frank Ocean, a fost compusă pentru ca Tarantino să o folosească în Django Unchained însă a fost ţinută în sertare până acum, pentru că regizorul nu i-a găsit un loc în western-ul său, care oricum s-a remarcat la capitolul ăsta.

Luptele în ring sunt la fel de intense ca unele adevărate, nevăzându-se că se luptă nişte actori. Însă modul cum sunt editate, decupate şi mixate imaginile, într-o manieră diferită de a unui car de transmisie TV, sporesc intensitatea.

Vocea comentatorului şi frenezia publicului ne transpun într-un show sportiv de primă clasă. Atmosfera din vestiar e şi ea la înălţime. Scenele de box au fost filmate timp de două săptămâni în Vegas şi în celebra Madison Square Garden.

southpaw lupta

Nu ştiu dacă Jake Gyllenhaal a tras de fiare înainte, pentru că are un corp atletic şi bine lucrat, însă şi-a studiat mişcările din ring pentru a părea cât mai autentice. Acestea au fost „furate” de la campionul latino-american Miguel Cotto.

Imaginea e de calitate iar modul în care sunt luate cadrele aduc un plus. Având în vedere toate cele spuse mai sus, sunt şanse reale ca Southpaw să fie nominalizat la Oscar sau Globurile de Aur, la categoriile tehnice.

Mi-e greu să cred că ar avea şanse să câştige vreun trofeu important la categoriile la care ne uităm cu toţii: scenariu, regie, cei mai buni actori, cel mai bun film etc, dar nu i-am văzut încă competitorii şi orice se poate întâmpla până la urmă.

Cel mai mare minus al filmului este faptul că e previzibil pentru cei care văd trailerul înainte. Nu zic că e prost făcut pentru că te îndeamnă să vezi filmul însă îţi răpeşte o parte din emoţiile pe care le-ai putea avea în faţa ecranului.

Mai pe scurt, trailerul iţi arată toată acţiunea. Aşadar, dacă nu l-aţi văzut încă, nu îi daţi play şi mergeţi pe încredere! Nu o să îl postezi nici eu aici pentru a vă tăia din dorinţa de a îl vedea, dar dacă tot vreţi să îl vedeţi, daţi click pe link-ul de la începutul frazei următoare.

Sinopsis Southpaw. Billy Hope şi cunoscut soţia în timp ce creşteau în orfelinat. Atât ea cât şi fetiţa lor i-au dat forţa necesară să treacă peste orice obstacol şi să devină multiplu campion mondial, reunind mai multe centuri şi nefiind învins niciodată.

Un tragic accident îi dă totul peste cap, atât situaţia financiară, cariera dar şi viaţa familială, rămânând singur şi pus în situaţia de a lupta pentru a îşi recâştiga persoanele iubite. Înţelege că faima şi gloria e mult mai greu de gestionat decât de obţinut.

Are tăria de caracter, atunci când toţi îi întorc spatele, să apeleze la antrenorul singurului luptător care l-a învins în ring, chiar dacă arbitrii l-au dat învingător.

An: 2015 IMDb: 7,6 Regie: Antoine Fuqua Cu: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, 50 Cent, Rita Ora, Forest Whitaker Gen: acţiune, dramă, sport Ecran: normal Durată: 123 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *