Suffragette (2015)

808

A existat o perioadă în care femeile nu aveau drept de vot. Suffragette este un film despre sfârșitul acelei perioade, despre cum o parte dintre femei au luptat și au făcut sacrificii pentru a obține dreptul de a vota.

Nu putem spune că este un film spectaculos, dar este unul peste medie. Dacă sunteți fanii lui Carey Mulligan o să vă placă cu siguranță pentru că e în nota ultimelor sale filme, adică de epocă și adaptate mai degrabă micului ecran decât cinematografelor. În film mai joacă Meryl Streep și Helena Bonham Carter.

Acțiunea filmului începe în Londra anului 1912, cu puțin înaintea Primului Război Mondial. Se întinde pe o distanță mai mare de timp pentru că lupta femeilor de a obține dreptul de a vota a fost una de anduranță.

Argumentele lor au fost ignorate ani la rând astfel că acestea au decis să atragă atenția prin nesupunere civică, distrugând tot ce le ieșea în cale.

Filmul surprinde o Anglie în plină epocă a industrializării, în care femeile munceau cot la cot cu bărbații dar primeau mai puțini bani. Drepturile angajaților și obligațiile angajatorilor nu erau prea bine definite și nici respectate. Femeile erau adesea bătute și abuzate sexual de către patroni.

Dacă vreți să vedeți un film de epocă, în Anglia post victoriană, sau dacă vreți să vedeți un film autentic, care ilustrează o imagine de acum 100 de ani din Marea Britanie, atunci trebuie să vedeți Suffragette.

Sinopsis Suffragette. Maud este o tânără inocentă, căsătorită și cu un copil mic. De când se știe a înțeles că femeia trebuie să asculte de bărbat și că deși depune același efort sau unul chiar mai mare, nu poate avea aceleași drepturi precum un bărbat.

Chiar dacă are un soț foarte înțelegător, care o respectă, Maud nu poate rămâne pasivă la nedreptățile pe care le vede la locul de muncă și pe străzi astfel că să alătură unui mic grup de femei, care pun umărul la o cauză mai mare.

Suffragette ne spune povestea acestui mic grup de femei din clasa muncitoare, in care iese în evidență Maud, fără a ne oferi un tablou al întregii mișcări a sufragetelor.

An: 2015 IMDb: 6.9 Regie: Sarah Gavron Cu: Carey Mulligan, Meryl Streep, Helena Bonham Carter Gen: dramă Durată: 106 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *