Thailanda prelungește programul de vize gratuite pentru români

452

Guvernul thailandez a decis săptămâna aceasta să prelungească sistemul de vize gratuite pentru cetățenii din 21 de state, printre care se numără și românii.

Anterior acestei decizii, programul de intrări gratuite în Thailanda pentru români se încheia în mai 2017. Săptămâna aceasta a fost prelungit cu încă trei luni astfel încât va fi valabil cel puțin până în august.

Măsura a fost luată pentru a impulsiona turiștii să viziteze țara. Anul trecut au vizitat-o 33 de milioane de străini. În mod normal viza costă din 27 septembrie 2016 2000 de THB, adică cel puțin 50 de euro.

Potrivit Ambasadei României în Regatul Thailandei, românii care vor să viziteze această țară trebui să aibă asupra lor suma de 10.000 THB (aproximativ 350 de dolari) dacă sunt singuri și 20.000 de THB dacă sunt însoțiți de familie.

De asemenea, durata vizitei nu poate depăși 15 zile. Pașaportul trebuie să aibă valabilitate cel puțin șase luni din momentul terminării sejurului. Acesta mai trebuie să aibă cel puțin o pagină liberă pentru aplicarea vizei la frontieră.

Biletul de avion pentru retur trebuie plătit înainte de a intra în țară.

Acestea sunt doar o parte dintre informațiile pe care trebuie să le știți atunci când vizitați Thailanda. Lucrurile se pot schimba în orice moment astfel încât înainte de a vizita țara este indicat să vă informați în detaliu.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *