The 33

The 33, poveste minerilor din Chile

440

The 33 este un film inspirat din tragedia întâmplată în Chile în urmă cu cinci ani, când 33 de mineri au fost nevoiţi să stea în mină, la peste 700 de metri adâncime, aproximativ două luni, până au fost salvaţi. Incidentul a făcut înconjurul lumii iar filmul care ilustrează povestea se ridică la înălţime, aducând în prim-plan problemele cu care se confruntă populaţia din ţările sub-dezvoltate.

Se pare că mineri au reuşit să se adăpostească într-o „cameră” în fundul minei care avea exact acest scop. Problemele principale cu care s-au confruntat în primele zile au fost lipsa mâncării şi a luminii. În adăpost era hrană pentru a supravieţui 30 de mineri timp de trei zile. Aceştia au fost nevoiţi să îşi dozeze mâncarea pentru a supravieţui cât mai mult.

Liderul minerilor este jucat de Antonio Banderas iar ceilalţi mineri sunt interpretaţi de actori mai puţin cunoscuţi dar care s-au achitat perfect de sarcini. Un alt actor foarte cunoscut este Juliette Binoche, sora unuia dintre mineri. Aceasta joacă un rol extrem de important în salvarea celor prinşi în mină făcând un gest simplu, acela de a pălmui un ministru.

The 33 e un film în care acţiunea se împarte în două planuri – cel de la exterior şi cel din interiorul minei. Tensiunea din bezna minei este una moderată şi cred că putea fi exploatată mai mult însă e bine şi aşa. Frământările familiilor şi acţiunea celor care încearcă să îi salveze pe cei prinşi în mină dau ingredientele necesare ca filmul să sară peste mediocritate. E un film bun zic eu, fără a putea vorbi de o capodoperă.

Ideea acestui film le aparţine chiar celor prinşi în mină după ce au realizat că vor deveni cunoscuţi. Nu trebuie blamat gestul lor şi trebuie înţeles faptul că a fost singura lor şansă de a scăpa de sărăcie. Cu toate acestea, trebuie să reţinem faptul că ceea ce se vede pe ecrane este strict versiunea lor. La finalul filmului ne sunt prezentaţi şi ei.

An: 2015 IMDb: 7,0 Regie: Patricia Riggen Cu: Antonio Banderas, Juliette Binoche Gen: biografie, dramă
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *