The adventures of tin tin

The Adventures of Tintin (2011)

678

Nu cred că există persoană care să îşi fi spus, brusc, la un moment dat – gata de astăzi nu îmi mai plac desenele animate, îmi plac doar dramele şi filmele psihologice. Trecerea de la desene animate la filmele serioase se face (dacă se face) treptat şi de multe ori pe nesimţite.

Realizăm la un moment dat că nu am mai văzut un desen de ceva timp şi ne întrebăm de ce oare. Încercăm apoi să vedem unul însă ne dăm seama că nu mai suntem atraşi de el precum eram în copilărie. Abia atunci realizăm că nu ne mai plac.

The Adventures of Tintin e acel gen de animaţie făcută parcă pentru cei care se află în această perioadă de tranziţie. Nu e un film extraordinar de complicat, dar nici foarte simplu.

Încep prin a remarca creionarea personajelor – cât mai aproape de realitate. S-a încercat foarte mult să se surprindă aproape toate trăsăturile chipului uman. Dinamica filmului este una crescândă. Începutul filmului e unul mediocru pentru ca de la mijloc spre final, tensiunea să crească treptat.

Scenariul e cam subţire pentru un film normal însă bun pentru un desen animat. Acesta e „împodobit” cu momente pline de umor şi scene explozive care îţi încântă ochiul.

Citate memorabile: capitanul Haddock către Tintin – „Sunt mulţi dispuşi să îţi spună ratat, prost, învins, tip inutil, dar să nu îţi spui asta niciodată singur. Dacă dai semnale greşite, asta vor recepţiona oamenii. Dacă îţi pasă de ceva, lupţi pentru acel lucru. Dacă te loveşti de un zid, te chinui să treci prin el.

Sinospis The Adventures of Tin Tin
Tintin este un jurnalist atras de mistere şi de rezolvarea lor. Într-o zi, cumpără din oraş o machetă a unei corabii şi îşi dă seama brusc că cineva încearcă cu disperare să o obţină ridicându-i semne de întrebare şi stârnindu-i curiozitatea. De aici nu e decât un pas până la începerea unei investigaţii menite a dezlega misterul şi până la pornirea unei aventuri ce îl va plimba prin locuri cât mai diverse.

An: 2011 IMDb: 7,4 Regie: Steven Spielberg Voci: Daniel Craig, Jamie Bell Gen: animaţie, acţiune, familie, aventuri Tip ecran: 3D Durată: 106 minute Premii: a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună animaţie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *