The Founder (2016)

454

The Founder este un film biografic din care aflăm povestea reală sau uşor nuanţată a modului în care s-a construit unul dintre cele mai cunoscute brand-uri la nivel mondial – McDonald`s.

Putem spune că The Founder este şi un film motivaţional deoarece un singur om a avut înainte de toate ambiţia de a reuşi să construiască ceva dincolo de beneficiile materiale. Acestea au contat într-o mai mică măsura. Mult mai important a fost ridicarea unui imperiu despre care să vorbească toată lumea.

Mai mult, Ray a aşteptat o viaţă întreagă să realizeze acest lucru. Trecut de 40 de ani, acesta continuă să înceapă afaceri riscante în care nimeni nu prea vrea să îşi asume riscuri şi toţi îl văd ca pe un visător.

În timp ce cutreieră întreaga Americă pentru a îşi vinde produsele descoperă un business nou, inovator în opinia lui, dar căruia nimeni nu îi dă şanse mari. El vede oportunitatea acolo unde nici cei care au deschis afacerea nu o văd.

Vorbim şi de un film în care beţia de putere sau reputaţie poate ameţi pe oricine. Pelicula ne arată că şi atunci când ne pregătim o viaţă întreagă pentru a deveni cineva este posibil ca faima să ne schimbe. Ray începe să renunţe la persoanele dragi sau cu care se înţelegea bine şi nu vede în faţă decât potenţialul afacerii sale, trădând şi ignorând o serie de valori în care credea.

Chiar daca filmul laudă viziunea lui Ray în legătură cu dezvoltarea celui mai mare lanţ de restaurante fast food din lume, nu îl pune într-o lumină tocmai favorabilă.

The Founder este un film care decurge plăcut, având o dinamică bună şi un scenariu reuşit. Actorii sunt cunoscuţi, iar regizorul John Lee Hancock era văzut până acum mai mult ca un scenarist, fiind una dintre persoanele care a scris scenariul pentru Snow White and the Huntsman.

Sinopsis The Founder. Ray este un agent de vânzări care cu greu reuşeşte să se menţină pe linia de plutire. În cele din urmă ajunge să îi cunoască pe Mac şi Dick McDonald, doi fraţi care au pus bazele unei afaceri de suflet.

Aceştia au suferit de foame în timpul copilăriei din cauza războiului şi au decis să îşi deschidă un restaurant, unul atipic, în care oamenii nu sunt serviţi la masă şi nu aşteaptă să primească mâncare. Primesc totul în timp ce comandă şi mănâncă pe unde apucă.

Această idee îl fascinează pe Ray şi vrea să dezvolte afacerea la nivelul intregii Americi, în ciuda opoziţiei iniţiale a fraţilor McDonald, care nu credeau că e posibil ca celelalte restaurante să se ridice la perfecţiunea restaurantului iniţial, acolo unde aceştia controlau până şi ultima picătură de muştar.

An: 2016 IMDb: 7,2 Regia: John Lee Hancock Cu: Michael Keaton, Patrick Wilson Gen: biografic
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *