The Intern

The intern

632

The Intern e încă o dovadă a faptului că actorii îţi pot transforma un scenariu bun într-un film prost şi invers. De data aceasta, scenariul e perfect pentru un film comercial iar înainte de a afla cine l-a scris aş fi spus că regizorul nu l-a înţeles pe scenarist şi nu a exploatat filmul la potenţial maxim.

Din punctul meu de vedere, filmul are două minusuri mari care nu îi permit să treacă cu mult peste linia mediocrităţii. În primul rând nu ne putem da seama dacă s-a vrut a fi o dramă sau o comedie fină. Din punctul meu de vedere nu e nici una nici alta deşi putea fi oricare dintre ele pentru că atât distribuţia cât şi scenariul permiteau asta.

În al doilea rând am impresia că Anne Hathaway a fost adusă pentru nume pentru că nu a fost pusă în valoare deloc. Pur şi simplu nu a jucat ci s-a comportat natural, poate a accentuat puţin mai mult partea sensibilă. Cu toate acestea cred că prezenţa lui Hathaway a fost una benefică şi a fost de departe cea mai bună interpretare din film, dar repet, venită natural, fără prea mult efort depus. O altă interpretare plăcută a fost cea a lui Anders Holm, care a jucat rolul soţului.

Aşadar, oricine ar fi de acord cu mine ar da vina pe regizor care pare a nu  îl fi înţeles pe scenarist dar surpriză – scenariul e scris chiar de regizor, adică de Nancy Meyers. Acum înţelegem de ce arată The Intern astfel când ar fi putut fi mai dramatic sau mai amuzant. Meyers nu a făcut decât să fie consecventă cu propriul stil. Ca să înţelegeţi, urmăriţi What Women Want, Something’s Gotta Give sau It’s Complicated.

Nancy Meyer este o scenaristă, regizoare şi producătoare atipică. Puţin conservatoare, orientată spre actori celebri dar apropiaţi de vârsta a treia. Filmele în sine nu se adresează adolescenţilor. Nu încearcă să facă ce fac ceilalţi adica să se orienteze fie spre comercial, fie spre premii. Am putea spune că se încăpăţânează să aducă pe marile ecrane filme ce în mod normal şi-ar găsi cu uşurinţă locul pe micile ecrane.

Sinopsis The Intern. Ben, jucat de Robert De Niro, este un bărbat trecut de 70 de ani ce devine stagiar la o firmă nou înfiinţată din domeniul modei. Firma s-a dezvoltat în mai puţin de un an exact cât era estimat să se întâmple în patru ani astfel că apar problemele legate de gestionarea succesului. Viaţa de cuplu a fondatoarei începe să sufere iar Ben devine omul potrivit la locul potrivit.

An: 2015 IMDb: 7,2 Regie: Nancy Mayers Cu: Anne Hathaway, Robert De Niro Gen: comedie
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *