The Man from UNCLE

The Man from U.N.C.L.E.

530

Am aşteptat foarte mult timp să văd The Man from U.N.C.L.E. şi pot să zic că e puţin diferit de cum mi-l imaginam, dar acest lucru e neimportant pentru voi pentru că nu aveti de unde să ştiţi cum mi-l „închipuiam” şi oricum aşteptările mele nu trebuie să fie asemănătoare cu ale voastre.

Încă din primele secunde suntem introduşi în atmosfera anilor 60 prin melodia care deschide filmul, prin imaginile de arhivă şi prin roşul ce recrează atmosfera dintr-un laborator foto clasic. Suntem trimişi încă de la început în Berlinul de Est al anului 1963. Imaginile au un uşor efect de Sepia.

Vedem apoi o luptă „de-a şoarecele şi pisica” între serviciile de spionaj ruse şi cele americane pentru a „prelua” o tânără de origine germană din atelierul auto în care lucra. Deşi urmările sunt dinamice, au parcă ceva din filmele cu spioni din anii 80. Ceva artificial care „nu te lasă” să iei filmul în serios fiindcă „te impiedică” să te detaşezi, să uiţi că stai în faţa ecranului. Senzaţia asta am avut-o tot filmul.

Actorii nu au nici o vina pentru că sunt convins că asta li s-a cerut. Până la urmă au jucat foarte bine şi nu e decât o chestie de regie. Scenariul e foarte bun şi nu spun asta pentru că printre scenarişti se află şi Guy Ritchie, care şi regizează, ci pentru că are suspans şi mai ales pentru că există numeroase momente în care aproape totul este dat peste cap.

Pur şi simplu poţi anticipa ce se întâmplă în viitorul apropiat, adică peste maxim 15 minute, dar nu ai nici o şansă să ghiceşti cum se va termina filmul după primele minute şi nici măcar după prima jumătate din el.

Coloana sonoră e pe stilul celei din filmele cu spioni din anii 70, 80, puţin adusă spre zilele noastre. Costumaţia este destul de boemă şi se vede faptul că s-a depus un efort în a recrea vestimentar înalta societate din Europa anilor 60.

Sinopsis The Man from U.N.C.L.E.  În plin Război Rece, serviciile de spionaj ruse şi americane îşi dau mâna pentru a opri o organizaţie criminală internaţională să construiască o bombă atomică, folosindu-se de cunoştinţele lui Teller, un fost chimist german. Atât Rusia cât şi Statele Unite îşi pun cei mai buni spioni să lucreze împreună pentru a împiedica fabricarea armei nucleare. Lor li se alătură Gaby, fata doctorului Teller.

An: 2015 IMDb: 7,5 Regie: Guy Ritchie Actori: Alicia Vikander, Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant Gen: acţiune, thriler Durată: 116 minute Ecran: wide, IMAX 2D
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *