The Nice Guys (2016)

693

Russell Crowe și Ryan Gosling reușesc să ne binedispună în noul lor film, The Nice Guys, regizat de Shane Black, cel care și-a mai pus amprenta în calitate de regizor pe Iron Man 3 și care va regiza The Predator, un film ce va apărea în 2018.

The Nice Guys este un film care poate fi încadrat în foarte multe categorii – acțiune, crimă, comedie, mister, thriller – însă e greu să îl încadrăm într-una singură. Are suficiente elemente să îl plasăm în categoria ”crimă” însă parcă îi lipsește ceva. Probabil nu e atât de ”serios” precum alte filme. Poate că e mai ușor să spunem că ar fi comedie. Sunt multe momente în care reușim să zâmbim. Are și mister. De fapt în jurul lui este construită povestea.

Dacă ar fi să vorbim metaforic, misterul e ”scheletul”, iar momentele umoristice reprezintă ”carnea”. Peste acestea se suprapune talentul actorilor și măiestria regizorului de a combina toate elementele care le are la dispoziție pentru a construi un puzzle reușit.

În regulă, nu putem vorbi de o capodoperă dar The Nice Guys este cu siguranță un film peste medie.

Între actori există o chimie interesantă. Scenariul e ok însă are câteva momente în care pare fantezist. Prima secvență din film ne duce imediat către un film ”junk”. Nu vă lăsați însă păcăliți. Ulterior îi veți afla sensul.

E important de știut că acțiunea are loc în anii 1970, atunci când internetul nu apăruse încă, iar la televizor nu puteai avea acces atât de ușor.

Inițial nu mi-am dat seama de asta și mă întrebam de ce se luptă unii ca un film să fie neapărat proiectat într-un spațiu public pentru a fi transmis un mesaj, când era foarte ușor să îl posteze pe net și să devină viral 🙂 .

Sinopsis The Nice Guys. Un detectiv particular cu multe defecte și un bătăuș destul de priceput sunt nevoiți să lucreze împreună pentru a găsi și salva o fată, apoi pentru a dezlega un mister.

Investigațiile lor pleacă dintr-un punct și ajung în altul care implică conspirații la nivel înalt.

An: 2016 IMDb: 7,4 Regie: Shane Black Cu: Russell Crowe, Ryan Gosling, Kim Basinger Gen: comedie, crimă, acțiune, thriller Durată: 115 minute Ecran: wide
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *