The Notebook (2004)

1238

The Notebook este una dintre cele mai bune drame romantice care s-au făcut după anul 2000. Scenariul este foarte bine scris, intepretarea actorilor pe măsura, iar Nick Cassavetes reușește probabil să regizeze cel mai bun film al său.

Unul dintre marile merite ale acestui film este că a relansat doi actori foarte buni: Ryan Gosling și Rachel McAdams. Aceștia mai jucaseră anterior în câteva filme însă nu erau nicidecum la fel de cunoscuți ca până atunci pentru publicul larg.

Povestea dintre personajele interpretate de aceștia este una simplă și poate transforma un film atât într-o capodoperă, cum e cazul de față, cât și într-un film mediocru sau într-unul de un ridicol ieșit din comun.

Cheia filmului acesta stă tocmai în interpretarea celor doi actori, care au dat castinguri extrem de dure pentru a lua rolurile, lucru de neconceput acum pentru cei doi actori. Probabil orice producător sau regizor s-ar gândi că i-ar putea jigni dacă i-ar pune să dea probe.

Între cei doi a existat o chimie perfectă în The Notebook. Ambii au transmis o dramă personală și de cuplu însă ea a fost transmisă total diferit. Rachel McAdams a exteriorizat-o cu forță, iar Ryan Gosling a scos-o în evidență fără prea mult efort dar cu cel puțin acceași tărie.

Evident, interpretarea celor doi ar fi fost în zadar dacă celelalte elemente care compun filmul nu ar fi fost cel puțin peste medie. Imaginea, regia, locațiile, costumația sau machiajul sunt peste medie, dacă nu chiar peste mai mult de atât.

Mai trebuie spus că filmul este o adaptare după un roman scris de Nicholas Sparks în 1996. Romanul era foarte bine vândut înainte de film însă succesul s-a amplificat rapid după film.

Sinopsis The Notebook. Noah este un tânăr simplu, ce provine dintr-o familie de muncitori, fără studii dar cu aspirații sănătoase. Allie este o tânără ce provine dintr-o familie înstărită ce nu ar accepta niciodată ca ea să se întâlnească cu un tip ca Noah pentru că provine dintr-o clasă socială cu mult inferioară.

În cele din urmă cei doi se cunosc și simt o atracție reciprocă numai că visul lor de a forma un cuplu pe termen lung se lovește de aspirațiile familiei lui Allie. Aceasta este și intriga filmului. Vor reuși Allie și Noah să formeze în cele din urmă o familie!?

An: 2004 IMDb: 7.9 Regie: Nick Cassavetes Cu: Ryan Gosling, Rachel McAdams Gen: dramă, romantic Durată: 115 minute

Reviews

  • Regie9
  • Interpretare10
  • Locații 9
  • Imagine10
  • Coloană sonoră9
  • 9.4

    Score

User Rating: 4.5 ( 3 Votes )Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *