The Pillars of the Earth (2010)

656

Prima secvenţă din film ne plasează în Anglia lui Henric I, mai precis, în anul 1120 când un vas regal ce îl purta pe unicul moştenitor la tron a luat foc şi s-a scufundat. Atunci se pune pentru prima dată problema succesiunii dându-se naştere unui lung război.

Acţiunea serialului se desfăşoară cu 18 ani mai târziu, când regele este otrăvit şi Arhiepiscopul de Canterbury pune pe tron un nepot de al lui William Cuceritorul, fidel ambiţiilor Bisericii Catolice.

Bazat pe romanul de succes al lui Ken Follett, „Stâlpii Pământului” este un serial care ne pune în faţă jocurile de culise pentru obţinerea puterii, atât în sfera laică cât şi în cea religioasă, pe de o parte, iar pe de altă parte, sacrificiile făcute pentru construirea unei catedrale care să se impună în spaţiu şi timp.

Este de asemenea şi un film al ambiţiilor. Avem pe de o parte, aspiraţia părintelui Waleran Bigod de a ajunge episcop, dar şi al celor care îl ajută, în acest sens, să ajungă cât mai sus ierarhic, iar pe de altă parte, avem ambiţia lui Tom Constructorul de a ridica o catedrală gotică aşa cum nu s-a mai văzut până atunci.

Viaţa satului din Anglia Medievală este foarte bine redată. Chiar dacă s-ar putea să pară mult mai interesantă cartea, cred că trebuie să urmăriţi şi filmul.


An: 2010 IMDb: 8,2 Regie: Sergio Mimica-Gezzan Cu: Rufus Sewell, Eddie Redmayne, Ian McShane, Skye Bennett, Hayley Atwell, Natalia Worner Gen: dramă, istoric, dragoste, romantic, thriler Premii: 3 nominalizări la Globul de Aur Sezoane/episoade: 1/10
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *