The Song afis

The Song, un film despre trădarea propriei persoane

456

The Song nu este unul din filmele submediocre de anul trecut chiar dacă a primit note dezamăgitoare. Nu este nici o capodoperă. Problema, de fapt, asta e – nu prea îţi dai seama ce s-a vrut de la film.

Nu este nici un film ermetic pentru că mesajele sunt superficiale, nu este nici o dramă comercială pentru că unii actori nu sunt acolo unde ar trebui să fie din punct de vedere al interpretări. Filmul are mai degrabă câte puţin din amândouă, fără a reuşi o omogenizare a celor două caracteristici.

La nivel de mesaj, laitmotivul e că totul e trecător şi că actiunile noastre nu contează oricum. La nivelul unui film comercial de succes nu se ridică decât interpretarea a trei actori: Caitlin Nicol-Thomas, Danny Vinson şi Gary Jenkins. Mă refer aici doar la cei care au avut roluri importante nu şi la cei care au făcut, într-un fel sau altul, figuraţie.

Caitlin joacă rolul ispitei, o cântăreaţă de muzică country rebelă şi excesiv de tatuată. Ea încearcă să îl corupă pe Jed, un familist convins, dorit de toate femeile şi un om religios.

Sinopsis The Song. Jed King este un muzician talentat ce poartă povara tatălui său, David King. Lumea nu îi acceptă piesele. De fiecare dată i se cer piesele tatălui său, lucru care îl irită şi dau naştere unei frustrări care nu e aplanată decât atunci când o întâlneşte pe Rose. Între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste care durează până când succesul îl prinde din urmă şi se trezeşte într-o altă criză existenţialistă, dar care de data asta rezolvarea o are doar el, însă e incapabil să o gasească.

Între cei doi apare Shelby Bale, pe care Jed o râvneşte din instinct. Un instinct animalic care contravine principiilor sale de viaţă, dar căruia îi rezistă foarte greu.

Rolul lui Jed King este jucat de Alan Powell, unul dintre membrii trupei pop Anthem Lights. Acesta demonstrează că are o voce superbă iar ca actor nu s-a făcut de râs, dar doar atât. Ali Faulkner joacă rolul soţiei lui Jed şi are o interpretare ciudată a personajului. Rose e o soţie cu principii solide de viaţă, sănătoase sau greşite, asta e altă problemă. Problema e că îţi lasă senzaţie că e doar o soţie naivă, ceea ce pentru mine e deranjant pentru că ai impresia că „se umblă cu cioara vopsită.”

The Song e catalogat greşit a fi muzical. E adevărat că se cântă mult însă rămân la ideea că nu e muzical. Dacă poate cineva, să mă contrazică!

Per ansamblu, e un film de week-end care pică ca o mănuşă persoanelor mai religioase din fire, fără a fi unul care îndoctrinează. Nu este un film religios ci unul cu persoane religioase. Această nuanţă cred că este foarte importantă.

An: 2014 IMDb: 6 Regie: Richard Ramsey Cu: Alan Powell Gen: dramă, romance
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *