The Theory of Everything

The Theory of Everything

542

Teoria întregului” este unul din filmele care în seara aceasta îşi joacă şansele de a obţine un Oscar, macar la una din cele cinci categorii la care e nominalizat: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloană sonoră.

Eddie Redmayne a obţinut deja Globul de Aur şi premiul BAFTA pentru interpretarea lui Stephen Hawking, iar în această seară, doar Benedict Cumberbatch îi poate fura Oscarul, pentru interpretarea unui alt om de ştiintă – Alan Turing, în The Imitation Game.

Teoria întregului este un film despre sacrificiul a două persoane. Jane îşi sacrifică traiului de om normal, pentru a sta lângă omul pe care îl iubeşte, Stephen, dar care necesită o atenţie sporită, din cauza bolii care îl paralizează.

Hawking face şi el un sacrificiu. În loc să îşi diminueze suferinţa prin a sta acasa şi a face cât mai puţin efort, el se deplasează pentru a îşi promova ideile.

Avem în faţa noastră doi oameni cu ambiţii de fier, care chiar dacă au momente când cedează, se ridică şi îşi continuă drumul.

Dar… să nu uităm că scenariul e scris de Jane Hawking. Asta poate însemna autenticitate, dar şi subiectivism.

Filmul este unul biografic şi ne spune povestea de viaţă a fizicianului Stephen Hawking, începând cu perioada în care studia la Cambridge şi o întâlnea pe Jane.

Era un tip plin de energie, curios, dezorganizat, ce încă nu ştia ce vrea de la viaţă. Singurul lui scop era sa găsească o singură ecuaţie care să explice întregul Univers. 

Îşi alege tema de doctorat după ce asistă la o conferinţă despre găurile negre, unde devine fascinat de temă. 

Primele semne ale bolii apar în timp ce rezolva o ecuaţie. Atunci i se mai dau doi ani de viaţă. Dar se pare că şi doctorii se mai înşeală.

Nu o să regretaţi dacă o să vedeţi filmul. O să fie foarte puţină lume suparată dacă va lua Oscarul în seara asta. Totuşi, merg pe mâna altui film – The Imitation Game.

An: 2014 IMDb: 7,8 Regie: James Marsh Cu: Eddie Redmayne şi Felicity Jones Gen: biografic, dramă, romantic, dragoste Durată: 123 de minute Premii: 2 Globuri de Aur şi 2 nominalizări; 3 premii BAFTA şi 7 nominalizări
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *