The Young Messiah (2016)

640

Astăzi este Crăciunul și pe această cale vă urez tuturor sărbători fericite. Cu această ocazie am încercat să vă propun un film tematic însă nu am găsit nimic recent legat de nașterea lui Iisus. Majoritatea filmelor au fost văzute deja.

The Young Messiah nu este un film despre nașterea ci despre copilăria lui Iisus. Filmul nu respectă ”adevărul biblic” și suntem avertizați încă de la început că este o poveste ”inspirată din Scriptură și înrădăcinată în istorie”, care ”imaginează un an din copilăria lui Iisus”.

Acțiunea este plasată pe când Iisus avea șapte ani și când încă nu știa cine este. Aflat în Egipt, tatăl său decide să plece în Israelul arhaic după ce moare Irod cel Mare. La final aflăm că filmul este o adaptare a romanului Christ The Lord: Out of Egipt, scris de Anne Rice.

Ceea ce trebuie să reținem până acum este că vorbim de un film ce îmbină istoria cu fantezia și Biblia, iar producătorii își asumă acest lucru încă de la început. Nu e un film care încearcă să convingă într-o anumită direcție și nici unul care să ofenseze.

Calitatea imaginii este una ridicată. Filmul are o anumită dinamică și nu plictisește o clipă. Costumația este una reușită, culorile sunt foarte bine dozate. Deși atât Egiptul cât și Israelul sunt plasate într-un cadru arid, regizorul exploatează foarte bine puținul verde din natură și roșul purtat de soldații romani.

Coloana sonoră ne amintește de vechile filme cu Iisus. Nu este neapărat un plus dar nici un minus. Este mai degrabă o coloană sonoră făcută pentru micile ecrane.

Regia și scenariul îi aparțin Cyrus Nowrasteh, cel care a mai scris scenariul pentru The Advocate`s Devil din 1997. Printre actori se află nume consacrate precum Sean Bean sau Clive Russell. Per ansamblu, toți actorii au jucat admirabil, iar interpretarea este unul dintre principalele puncte forte ale filmului.

Sinopsis The Young Messiah: Iisus se întoarce în vechiul Israel după moartea lui Irod, împreună cu familia sa. Drumul nu este lipsit de pericole deoarece soldații romani încă îl mai caută.

În ciuda insistențelor părinților săi de a renunța la planul de a ajunge la Ierusalim, Iisus merge mai departe pentru că are nevoie de răspunsuri.

An: 2016 IMDb: 5.4 Regia: Cyrus Nowrasteh Cu: Sean Bean Gen: fantezie, dramă Durată: 111 minute Ecran: wide
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *