Trainwrech, O tipa dezastru

Trainwreck – O tipă … dezastru!

315

Trainwreck a apărut pe ecranele din România la sfârşitul lunii iulie, fiind tradus în stil neaoş românesc, O tipă … dezastru. Nu a fost primit tocmai bine de criticii de film însă e mult mai bun decât m-aş fi aşteptat. Nu este o comedie siropoasă dar are momente comice reuşite şi este un film perfect pentru a te destinde în faţa televizorului la sfârşitul unei săptămâni epuizante.

Amy primeşte o lecţie despre poligamie de la tatăl său, într-o manieră originală, pe când era mică, în contextul infidelităţii acestuia. Secvenţa o puteţi vedea la începutul trailer-ului. Peste mai mult de 20 de ani, poate chiar 30, vedem o transformare uimitoare, de la inocenţă la teribilism.

Deşi îşi schimbă partenerii ca pe şosete, Amy nu este nicidecum o nimfomană ci doar dezvoltă o fobie faţă de ideea de cuplu sau familie. Pur şi simplu o sperie stabilitatea, iar starea se amplifică când simte pentru prima dată fiorul dragostei.

Ea este o ziaristă la o revistă şi nu are nici o treabă cu sportul, el este un medic sportiv. Poate povestea începe să pară ca fiind una tipic hollywoodiană. Nu e chiar aşa dar nici nu suntem departe. Nu avem nevoie de serveţele, asta e clar. Nu e nici acel gen de comedie în care joacă Melissa McCarthy sau Cameron Diaz. E pur şi simplu un film uşor forţat introdus în zona comedy, însă după cum am zis, sunt şi momente care stârnesc zâmbete, unele piperate cu un comic de situaţie. E puţin ilar să dai faţă în faţă cu LeBron James, idol în Statele Unite ale Americii, şi să nu ştii cine e, tratându-l ca pe un oarecare.

Apropo, James nu e singurul star ce joacă în film. John Cena are un rol important în prima jumatate a peliculei apoi dispare aproape „neanunţat”. Acesta joacă rolul singurului partener stabil a lui Amy, ales tocmai pentru că i-ar fi imposibil să se îndrăgostească vreodată de el, fiind rece şi uşor cam „naiv”, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur.

În Trainwreck mai joacă Daniel Radcliffe, Marisa Tomei, ambii joacă foarte puţin, Tilda Swinton, Ezra Miller şi Amy Schumer, care joacă rolul principal şi scrie scenariul. Regia îi aparţine lui Jude Apatow.

Există voci care spun că s-a greşit atunci când s-au ales actorii, Bill Hader nefiind nicidecum Brad Pit iar Amy nicidecum Sharon Stone. Eu zic că tocmai alegerea unor actori care arată ca unii obişnuiţi dau farmec filmului şi îl fac „credibil”. Şi până la urmă de ce să nu recunoaştem că toti, cu excepţia lui John Cena care a mai avut stângăcii, au jucat foarte bine.

An: 2015 IMDb: 6,7 Regie: Jude Apatow Cu: Amy Schumer, Tilda Swinton, Bill Hader, Ezra Miller Gen: comedie Durata: 122 minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *