Trei lucruri pe care trebuie să le știți dacă vizitați Thailanda în perioada aceasta

301

În jur de 20.000 de români vizitează anual Thailanda. Ca atare considerăm util să vă informăm că foarte multe luni de acum încolo țara va fi în doliu național, după moartea regelui.

Așadar, dacă v-ați programat deja o vacanță în aceste ținuturi sau dacă intenționați să cumpărați una, trebuie să știți că multe lucruri nu vor mai fi ca înainte.

Iată trei lucruri de care trebuie să țineți cont:

1.Ținuta. Având în vedere că țara trece printr-o perioadă de doliu, ar fi indicat să evitați îmbrăcămintea viu colorată, specifică turiștilor care vin în Thailanda.

Încă se mai poate face plajă, însă și aici ar trebui să aveți grijă ce purtați. Poate că un costum de baie dintr-o singură piesă e foarte indicat pentru femei. Unul cu maneci putin mai lungi poate că e și mai indicat.

2.Distracția. Poate că nu toți thailandezii țin doliul dar cu siguranță și toți vor considera o lipsă de respect să vă distrați într-un mod gălăgios și dezinhibat.

Cel puțin în următoarele zile ar trebui să evitați să vă împărtășiți bucuria cu publicul larg.

Barurile și cluburile sunt încă deschise și servesc alcool însă nimănui nu îi va plăcea să vă vadă în stare de ebrietate. Și asta e încă o formă de lipsă de respect față de un popor care se află în doliu.

3.Discuțiile despre monarhie. Dacă ținuta și comportamentul mai poate fi trecut cu vederea, evident după anumite discuții aprinse, e foarte probabil ca discutiile politice să vă provoace probleme serioase, chiar de natură juridică.

În ultimii ani, doi turiști elvețieni au primit cât 10 și 20 de ani de închisoare pentru insulte aduse majestății.

E foarte ușor ca atunci când vorbiți despre problemele politice din interior ale monarhiei să fiți catalogat ca un ”infiltrat” ce și-a propus să destabilizeze țara, să creeze anarhie, sau să dea jos de la putere pe cineva sau să aducă pe altcineva.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *