Tyrant (2014+)

Tyrant (2014+)
0
0 views
0

-Ahmed, God is politic! (Dumnezeu este politic!)

Nu este doar o replică din serialul Tyrant. Aceasta rezumă perfect esenţa a ceea ce vrea să trateze acest serial. Se urmăreşte îndeaproape istoria familiei al-Fayeed, dintr-o ţară imaginară, Abuddin, din Golf. Asemanarea este izbitoare cu familia, ceva mai reală, Hussein, şi a celorlalte familii regale din ţările arabe.

Imaginea pe care o prezintă acest serial, până în prezent (a ajuns la al treilea sezon), este cea de dictatoriat, cu fiecare lider venit la putere prin puci militar sau moştenire de familie.

Frământările tinerilor studenţi şi speranţa într-o schimbare împing masele de oameni să se alăture şi chiar să moară pentru o cauză. În schimb, iluzia puterii şi răzbunarea fac ca această cauză să îşi piardă sensul.

La o scară mai mică, serialul arată cum s-a desfăşurat primăvara arabă într-una din cele 22 de ţări implicate, iar Abuddin nu va face excepţie, nereuşind să aducă poporul la urne.

Seria se închide pentru moment, cu liderul revoluţiei în fruntea ţării, care, orbit de interesele personale, ajunge să fie manipulat de armată.

An: 2014+ IMDb: 7.9 Sezoane: trei până în prezent Cu: Jennifer Finnigan Gen: acţiune, dramă, thriler

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *