Unul dintre membrii Guns N` Roses a părăsit trupa

470

Guns N’Roses este una dintre cele mai apreciate trupe rock, cunoscând succesul încă din anii 80. Cu toate acestea, trupa nu a respectat regula din sport „echipa câştigătoare nu se schimbă”. Singurul membru care a făcut parte tot timpul din formaţie este Axl Rose. De curând a venit rândul chitaristului Dj Ashba să se retragă din trupă după numai şase ani de la intrarea în ea.

Acesta şi-a anunţat fanii de decizia lui printr-o scrisoare în care le-a mulţumit şi a lăsat de înţeles că s-a despărţit amiabil de Axl Rose. Din păcate trupa primeşte încă o lovitură în ceea ce priveşte componenţa. Din fericire DJ Ashba nu va renunţa la muzică urmând să se dedice unui proiect alături Nikki Sixx de la Motley Crue, numit Sixx.

Având în vedere că ultimul album Guns N’Roses a apărut în 2008, iar Ashba s-a alăturat trupei în 2009, rămâne regretul că acesta nu a apucat să îşi pună amprenta pe nici un material discografic.

Trupa s-a înfiinţat în 1985 în Los Angeles în formula Axl Rose, Slash, Izzy Stradlin, Duff McKagan şi Steven Adler. Consumul de droguri şi neîncetatele scandaluri, multe dintre ele apărute în presă, au dus la despărţirea treptată dintre membrii. Cea mai aprigă dispută a fost între primii doi, ajungându-se chiar în instanţă.

Deceniul trecut, Axl a câştigat în proces dreptul de a folosi numele trupei. Astfel, în 2008 a apărut mult aşteptatul album Chinese Democracy, care a fost şi aspru criticat, în special de guvernul chinez.

Astăzi, din trupă fac parte Axl Rose, voce, pian şi clape, Richard Fortus, chitară ritmică şi chitară principală, dar şi backing vocals, Dizzy Reed, clape, pian, sintetizator şi backing vocals, Tommy Stinson, chitară bas şi backing vocals, Chris Pitman, clape şi backing vocals, Frank Ferer, tobe, Ron Thal, chitară.

Albumele înregistrate până în prezent în studio sunt: Appetite for Destruction 1987, G N’ R Lies 1988, Use Your Illusion I 1991, Use Your Illusion II 1991, The Spaghetty Incident 1993 şi Chinese Democracy 2008.

Una dintre cele mai cunoscute piese, Sweet Child o’ Mine, a apărut chiar pe primul album şi a fost compusă de Rose, Slash şi Stradlin. Alte piese apreciate de public sunt Don’t Cry, November Rain, Civil War şi Knockin’ on Heaven’s Door. Acestea au apărut pe albumele din 1991. Ultima este un cover după Bob Dylan.

Deşi ultimele două albume sunt apreciate, nu au reuşit să impună piese care să încânte publicul la fel de mult precum cele enumerate mai sus. Pe ultimul sunt totuşi două piese care se pot impune cu timpul în repertoriul Guns N’ Roses.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *