Va fi deschis primul tunel ce va trece pe sub strâmtoarea Bosfor

345

Oficialii turci au anunțat că tunelul pe sub strâmtoarea Bosfor va fi deschis circulației pe 20 decembrie și va avea o lungime de cinci kilometri. El va lega practic Asia de Europa și va trece prin Istanbul.

Construcția tunelului a început în februarie 2011. Acesta va face legătura între două continente și între cele două părți ale orașului Istanbul în doar cinci minute.

Pentru turiștii din estul Europei care vor să ajungă în Antalya este o veste extraordinară. Vor ajunge cu câteva minute mai devreme decât de obicei, dacă vor alege această rută.

Pe sub Bosfor mai există un tunel inaugurat în 2013 însă este unul feroviar. Lungimea lui este de 14 kilometri, dintre care 1,4 kilometri reprezintă o porțiune ce trece pe sub apă.

Strâmtoarea Bosfor unește Marea Neagră cu Marea Marmara (care la rândul ei este unită cu Marea Egee prin strâmtoarea Dardanele) și desparte două continente și un oraș (Istanbul).

Evident, aceasta nu va fi singura posibilitate de a ajunge cu mașina până în Antalya. Probabil e mai indicat să traversăm unul dintre podurile de peste strâmtoarea Dardanele dacă vrem să ajungem în nordul Antalyei.

În schimb, dacă vrem să ajungem în sudul Antalyei este mai indicat să trecem prin Istanbul, ocazie cu care putem vedea și orașul. Peste Bosfor există mai multe poduri pe care le putem folosi în locul tunelului.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *