Victoria (2016-)

Victoria (2016-)
0
0 views
0

Britanicii au o mândrie din a-și prezenta istoria în serii masterpiece. În această vară a început mini seria de 8 episoade a primului sezon din Victoria, cu Jenna Coleman în rolul principal. Ați mai putut să o vedeți în serialul Doctor Who și în Me Before You.

Așa cum putem să intuim, serialul ne prezintă, aș spune fară greșeală istorică, domnia uneia dintre cele mai iubite regine ale Marii Britanii, și totodată una dintre cele mai lungi domnii.

Serialul începe exact cu prima zi în care Victoria devine regină, prezentând contextul, ambientul, dar mai ales ne introduce caracterul darz ale unei copile ce abia împlinise 18 ani.

Scenariul este inteligent scris, iar performanțele protagoniștilor sunt convingătoare.

Costumele și decorurile sunt opulente și descriu perfect perioada în care e plasată acțiunea.

Relațiile dintre tânăra Victoria și ușor manipulabila sa mamă ori cea cu primul său premier sunt purtate într-un dialog ce ne convinge de ce aceasta a rămas în spiritul și istoria britanicilor și nu numai.

Scenariștii ne-o prezintă ca având un puternic sentiment al contemporaneității și epocii pe care o traiește cu un spirit al datoriei.

Serialul acoperă viața privată a reginei, dar mai ales intruziunile ei în viața politică. La acea vreme, Marea Britanie avea un parlament funcțional, iar rolul monarhiei devenea deja încet, încet unul decorativ, însă regina Victoria va avea un impact major în istoria imperiului său.

Primul sezon se oprește la nașterea primei prințese și turnura pe care o vor avea copiii săi în politica monarhală pe continent, Victoria este supranumită bunica Europei.

An: 2016- IMDb: 8,4 Sezoane: unul până acum Cu: Jenna Coleman, Daniela Holtz Gen: biografic, dramă, istoric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *