wings movie

Wings (1927)

705

Wings e unul dintre cele mai apreciate filme premiate la prima ceremonie de acordare a premiilor Oscar unde a primit două trofee: cele mai bune efecte tehnice şi cea mai bună producţie. Vorbim astfel de primul film premiat de Academia Americană de Film pentru efecte speciale.

Probabil, nu sunt mulţi cei care ar sta două ore în faţa unui film alb-negru, mut, dar eu am făcut-o şi nu regret. Singurul lucru neplăcut pentru mine a fost muzica de pe fundal, demnă de un veritabil film horror deşi vorbim de un film de dragoste.

Acţiunea filmului are loc în 1917, anul în care S.U.A. intră în Primul Război Mondial şi ne dezvăluie povestea a doi tineri proveniţi din pături sociale diferite: Jack Powel şi David Armstrong, prinşi între drama războiului şi pasiunea pentru aceeaşi fată, Sylvia Lewis.

Filmul nu este unul romantic/de dragoste datorită iubirii celor doi pentru a aceeaşi fată deoarece aceasta este prea puţin „exploatată” de regizor, ci mai degrabă datorită sentimentelor neîmpărtăşite ale lui Mary Preston faţă de Jack.

Cel mai dramatic moment e cel al despărţirii lui David de părinţii săi, pus oarecum în antiteză cu cel în care Jack este îndrumat spre gară. Unul e trist, celălalt e fericit. Ambii dau senzaţia că ar prevesti ce urmează să se întâmple.

Chiar dacă mulţi nu îl plasează în rândul comediilor, Wings, prin rolul jucat de Gary Cooper (cadetul White), este un astfel de film.

Consider că filmul este mult prea lung, şi asta nu datorită scenariului mult prea complex, ci din cauza prelungirii inutile a unor secvenţe cum ar fi zborurile.

Dar nu trebuie să fim atât de exigenţi ci trebuie, mai degrabă, să facem o călătorie în timp şi să îl privim ca şi cum am trăi în perioada interbelică. Chiar şi aşa, cred că dacă ar fi scurtate aceste scene şi am întinde filmul pe o oră şi douăzeci de minute, ar fi mult mai interesant de privit.

Dacă lungimea unor scene cu zborurile ar putea fi explicată prin interesul publicului din acea perioadă faţă de avioane, lungimea secvenţei în care Mary îl întâlneşte pe Jack la Paris mi se pare oarecum inutilă.

Dacă ar fi să remarc un actor, cred că ar fi Clara Bow datorită expresivităţii ei.

An: 1927 IMDB: 7.9 Regie: William A. Wellman Cu: Clara Bow  Gen: actiune, drama, razboi, dragoste Durată: 139 de minute Premii: două premii Oscar
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *