Wonder Woman (2017)

1535

Wonder Woman este un film interesant în care mitologia se îmbină perfect cu istoria modernă. Acțiunea are loc pe finalul celui de-Al Doilea Război Mondial însă personajul negativ nu este Hitler, care nu apare și nu e menționat deloc, ci Ares, zeul Războiului.

Filmul începe în forță, continuă să crească însă ultima jumătate de oră scade oarecum în intensitate deși acum are loc deznodământul. Nu îmi pot explica de ce dar parcă prima parte este mai interesantă, mai puțin previzibilă decât finalul.

Cu alte cuvinte imprevizibilul bate de data aceasta efectele speciale, care se regăsesc pe toată durata filmului însă pe final sunt mai dese și poate mai puțin reușite, mai pe gustul publicului larg, dar parcă mai puțin credibile.

Wonder Woman este un personaj iconic, bazat pe benzile desenate DC Comics, dar povestea este puțin diferită de cum o știm, iar acest lucru reprezintă un plus.

Distribuția este un foarte bună, cu Gal Godot și Chris Pine în rolurile principale. Scenariul este foarte bun pentru un film cu eroi, imaginea și coloana sonoră la fel, cel puțin în prima parte. Deși vorbim de un personaj feminin cu puteri supranaturale, crescut printre amazoane și pus pe ecran de o regizoare, Patty Jenkins, nu am sesizat nici o notă de feminism.

Nu avem nici o poveste de dragoste așa cum ne-am fi putut aștepta de la un film în care avem ca personaje principale o eroina și un bărbat care încearcă să o protejeze. Povestea dă semne că începe să se infiripe însă până la urmă nu se întâmplă aproape nimic în acest sens.

Sinopsis Wonder Woman. Diane este o tânără crescută printre amazoane, care își dorește să învețe să lupte dar nu este lăsată de mama sa care vrea să o protejeze. În cele din urmă învață să lupte și este educată să nu aibă încredere în nici un bărbat.

Nu cunoaște nici un bărbat până când un tânăr se prăbușește în apă și aceasta îl salvează, luând mai apoi contact cu lumea exterioară și cu războiul care a cuprins întreaga planetă, de care ea a fost izolată. Convinsă fiind că Ares este cel care a provocat razboiul mondial, Diana pleacă cu tânărul salvat pentru a îl găsi pe Ares și pentru a îl înfrunta.

An: 2017 IMDb: 7.7 Regie: Patty Jenkins Cu: Gal Godot, Chris Pine Gen: acțiune, fantastic, aventuri Durată: 141 minute Ecran: 3D, IMAX, 4DX
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *