Wu Ji (2005)

1114

Wu Jin este unul dintre cele mai bune filme asiatice ale anului 2005. Deși de regulă astfel de filme nu intră în atenția Oscarurilor sau a Globurilor, Wu Ji a primit o nominalizare la Globul de Aur în 2006 pentru cel mai bun film străin.

Acțiunea se petrece undeva într-un spațiu mitic. Filmul este unul fantastic, care exploatează din plin mitologia și legendele din estul Asiei, undeva din zona Chinei și Coreei de Sud. De altfel filmul este o coproducție China, Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii.

Regia îi aparține chinezului Kaige Chen, nu foarte cunoscut în Europa, iar în dsitribuție nu se regăsesc, de asemenea, actori cunoscuți nouă, dar per ansamblu e un film bun.

Ritmul este destul de dinamic, efectele speciale sunt peste medie. Ca să vă faceti o idee despre film, acesta se aseamănă foarte mult cu anime-urile japoneze. Personajele au cam aceleași trăsături și cam aceleași abilități supraomenești. În lupte se pune mare accent pe sărituri, arte marțiale și viteza de mișcare.

Sinopsis Wu Ji. În plin război, o fetiță de doar câțiva ani încearcă să găsească mâncare pentru a se hrăni. O vrăjitoare îi propune un târg care pentru un copil lihnit pare a fi destul de ofertant. Aceasta își poate alege destinul. Are de ales între a nu schimba nimic și în a alege să aibă la picioarele sale toate bogațiile lumii și tot ce își dorește, cu excepția unui singur lucru – iubirea. Toți pe cei care avea să îi iubească îi va pierde.

Fără nici o ezitare aceasta își acceptă noul destin. Peste ani ajunge o tânără care are ce își dorește, cu excepția iubirii. Abia acum realizează ce târg făcuse. Spre norocul ei această ”înțelegere” ar putea fi desfăcută doar dacă ”timpul o va lua înapoi, iarna va veni după primăvară și morții vor învia”.

În viața tinerei ajunse prințese apare un tânăr care încearcă să reușească imposibilul. Aici este practic intriga filmului. Va reuși el asta!?

An: 2005 IMDb: 5,6 Regie: Kaige Chen Cu: Hong Chen, Cecilia Cheung Gen: fantastic, dramă, acțiune Durată: 128 de minute
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *