Zdob şi Zdub – La o margine de munte

495

Se pare că cei de la Zdob şi Zdub nu sunt deloc superstiţioşi, lansându-şi cel mai recent videoclip pe 13 august. Aceştia ne transmit că „It’s a perfect day afară”. So … „C’mon people Love and Peace.”

Piesa căreia i-au făcut clip se numeşte La o margine de munte şi va face parte din albumul de aniversare a 20 de ani de activitate a trupei. Având în vedere clipul anterior, Om cu inimă de lemn, şi pe acesta, le urez fără nici o reţinere cel puţin încă 20 de ani pe scenă. Sunt într-o etapă creativă excelentă.

Albumul anterior a apărut în 2013 şi se numeşte Basta Mafia.

Deşi matematic au făcut 20 de ani anul trecut, fiind înfinţaţi în 1994, nu ne supărăm că sărbătoresc acest lucru un an mai târziu, pentru că o fac ca la carte. Vor fi organizate două concerte ce vor avea loc la Chişinău, pe 19 septembrie, şi Arenele Romane din Bucureşti, pe 20 noiembrie.

În spectacole vor fi invitate trupe debutante. Grupul Quorum va cânta acapella „Moldovenii s-au născut.”

Pe noul album vor apărea piese necunoscute publicului român dar şi piese noi. Una dintre acestea este La o margine de munte ce îmbină influenţele punk cu elementele folclorice specifice românilor de o parte şi de alta a Prutului.

Roman susţine că a înregistrat piesa din prima şi nu au avut nevoie decât de două zile de repetiţii. Aceasta a luat naştere după vizionarea filmului „Umbrele strămoşilor uitaţi”, de Sergei Parajanov. La înregistrare a participat şi basistul trupei Gamma Ray. Autorii textului sunt Roman şi Andrei Copoţ.

Clipul cuprinde imagini dintr-un concert filmat într-un mod profesionist cu nuanţe interesante. Acesta transmite multă energie şi veselie. O parte dintre membrii trupei sunt urcaţi pe scenă în tălpile goale. Chitările, toba şi vocea lui Roman se îmbină perfect şi nu lasă loc imperfecţiunilor.

Vă lăsăm să îl vedeţi şi vă aşteptăm cu păreri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *