Romanul Zece negri mititei, de Agatha Christie, va fi ecranizat

323

20th Century Fox a cumpărat drepturile de autor pentru a ecraniza romanul poliţist And Then There Were None, publicat de Agatha Christie în 1939 şi cunoscut publicului român ca „Zece negri mititei”. Filmul va fi regizat de norvegianul Morten Tyldum care a avut în mână, de curând, destinele peliculei The Imitation Game, şi care este un fan al romanelor scrise de cea mai vândută scriitoare din istorie. Doar acest roman a fost vândut în peste 100 de milioane de copii.

De curând, norvegianul a fost confirmat în proiectul Pattern Recognition. Va mai regiza şi Passengers, aflat în pre-producţie şi care e foarte aşteptat, fiind programat să apară abia la sfârşitul anului viitor. Starurile au fost anunţate deja: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen şi Laurence Fishburne.

„Zece negri mititei” spune povestea a zece oameni ce sunt invitaţi de un om misterios pe Insula Negrului, o proprietate privată, cu pretextul de a îşi petrece vacanţa. Aceştia sunt ucişi rând pe rând, fiindu-le amintit faptul că au comis crime care nu pot fi aduse în faţa legii şi nu pot fi judecaţi decât astfel.  

Misterul se învârte în jurul descoperirii „judecătorului”. După căutări nenumărate, cei rămaşi în viaţă ajung la concluzia că cel căutat se află printre ei şi încep să se bănuiască reciproc, neavând încredere decât în propria persoană.

Romanul a devenit atât de faimos încât tema acestuia a fost preluată şi în cinematografie. Foarte multe filme horror s-au inspirat din ea astfel încât cineaştii au ajuns în prezent să nu îi mai ştie originea.

Zece negri mititei a fost tradusă şi în limba română de Alina Toderică şi a fost publicată de Editura Rao în mai multe ediţii. Cartea are aproximativ 250 de pagini. Mai poate fi găsită în colecţiile Adevărul.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *